Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egy sajtóközlemény kifejezetten az újságíróknak készül, ezért ennek tükrében kell azt felépíteni, kommunikálni. - Webmarketing magazin
részletek »

A jó sajtóközlemény felépítése

Webmarketing magazin, amely segít az internetes megjelenésben, bemutatja a honlapkészítés és a honlap népszerűsítés lehetőségeit, nem megfeledkezve azok buktatóiról sem.
Webmarketing magazin
Itt vagy: Webmarketing magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A jó sajtóközlemény felépítése
A jó sajtóközlemény felépítése
Egy sajtóközlemény kifejezetten az újságíróknak készül, ezért ennek tükrében kell azt felépíteni, kommunikálni.
A sajtóval való kommunikáció során tartsuk szem előtt, hogy nem akarunk nekik eladni semmit, így jobb ha tárgyilagosak maradunk. Ne minősítsük sosem a szolgáltatásainkat vagy termékeinket, hiszen a sajtósok nem szeretik, ha helyettük alkotunk véleményt, hogy a szájukba adjuk a szavakat, vagy helyettük minősítjük az adott tartalmat. Saját szakzsargonjukban az ilyen sajtóközleményt nevezik "bullshit"-nek.

Sajtóközleményünket mindenképpen egy jól megválasztott címsorral kezdjük. Egy hangzatos cím már több mint félsiker! Ennek a célja, hogy sajtóközleményünk kitűnjön a más sajtóközlemények garmadájából.

A cím után rátérhetünk a mondanivalónk bevezetőjére. Ebben az esetben pontosan fordítva járjunk el mint az megszokott, tehát ne a háttér információkkal kezdjünk bele mondanivalónkba, hanem adjunk választ a hat alapvető kérdése: ki, hol, mikor, kivel, hogyan és miért. Ez a mondanivalónk egyféle összefoglalása. Ugyancsak a bevezető részben kell elhelyeznünk azt a kulcsinformációt amely arra készteti az olvasót, hogy tovább olvassa a sajtóközleményt, tehát ez lesz a "horog a csalival".

Amint a sajtóközlemény bevezető részével végeztünk, kifejthetjük mondanivalónkat. Nagyon lényeges dolog, hogy állításinkat egy hiteles szaktekintély is alátámassza, mintegy saját véleményét tolmácsolva.

A sajtóközlemény végén mindenképpen érdemes összefoglalni az olvasottakat és precízen megadni az egyes háttér információk és megfelelő személyek elérhetőségét.
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - sajtóközlemény
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-09-22 19:42:06
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü